berceshuk1Беркещук Михайло Васильович, кандидат фізико-математичних наук, доцент, доцент кафедри, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, завідувач навчальною лабораторією молекулярної фізики та електромагнетизму та навчально-науковою лабораторією «Сучасні проблеми енергетики».

e-mail: mishaberces@gmail.com

Науковими інтересамиє дослідження в області проблем енергетики. Зокрема займаюся дослідженнями електродних матеріалів сучасних накопичувачів та генераторів електричної енергії. Проводяться дослідження впливу зовнішніх чинників на структуру нанопористих вуглецевих матеріалів, які використовуються в якості електродних матеріалів електрохімічних конденсаторів. Останнім часом ведуться роботи по вивченню можливості використання вуглецевих аерогелів в даних системах накопиченя заряду та впливу технологічних умов синтезу на експлуатаційні характеристики пристроїв. Окрім того проводяться дослідження електродних матеріалів для літієвих джерел струму та літієвих акумуляторів.

Автобіографія

Беркещук Михайло Васильович, народився в селі Княждвір Коломийського р-ну Івано-Франківської області 22 листопада 1980 року. В 1987 році пішов в перший клас Княждвірської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчався до 1996 року. В 1998 році вступив до Прикарпатського університету імені Василя Стефаника на фізико-математичний факультет. У 2003 році закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та отримав диплом магістра за спеціальністю «Фізика» та здобув кваліфікацію фізика, викладача. Восени 2003 року вступив до аспірантури цього ж вузу на спеціальність 01.04.24 – фізика колоїдних систем. Після закінчення аспірантури працював в університеті на посадах інженера та молодшого наукового співробітника. В 2008 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Вплив лазерного випромінювання на фізико-хімічні властивості нанопористого вуглецю» за спеціальністю 01.04.18 – фізика і хімія поверхні та отримав наукову ступінь кандидата фізико-математичних наук.

З лютого 2009 року працюю в Кам’янець-Подільському національному університеті на посаді старшого викладача кафедри фізики з 3 жовтня 2012 року на посаді доцента. 2015 року отримав атестат про присвоєння вченого звання «доцента кафедри фізики».